Het is zover, het hoverboard is er!

Het is zover, het hoverboard is er!

Hoverboards en zwevende voertuigen behoorden tot voor kort tot het domein van de sciencefictionverhalen. Niet langer! Vorig jaar waren we nog stomverbaasd toen Lexus een skateboard voorstelde dat met moeite enkele centimeters boven de grond kon zweven. De Flyboard Air kan veel meer dan dat. Zapata legde 2,2 kilometer af boven de Middellandse Zee voor de kust van Frankrijk. Guinness World Records was aanwezig en erkende het record. Het vorige record stond op... 275 meter.

https://www.youtube.com/watch?v=rNKRxsNyOho&feature=youtu.be&t=14

Zapata werd bekend met zijn Flyboard, dat hij in 2011 voorstelde. Dat is een gelijkaardig zweeftoestel dat werkt op waterkracht. In tegenstelling tot de Flyboard, kan de Flyboard Air echter overal vliegen, ook boven land. Bovendien hangt hij niet vast met lange buizen waardoor water stroomt. Meer nog, het nieuwe toestel zou tot 3.000 kilometer hoog kunnen vliegen, een topsnelheid van 150 kilometer per uur behalen en tien minuten in de lucht kunnen blijven. Een indrukwekkend filmpje van de Flyboard zie je hieronder.

https://www.youtube.com/watch?v=lM8kEHjQz9U

En u en ik, zullen we binnenkort allemaal naar ons werk zweven? Als je kijkt hoe snel het waterbord van Zapata verspreid raakte, is dat niet eens zo ondenkbaar. Het ziet er in elk geval naar uit dat hij de Flyboard Air zal gaan verkopen.