Het warme weer, heet van en op de naald

Het warme weer, heet van en op de naald

De volgende dagen blijft het heet en droog. Dat meldt het KMI. Deze namiddag wordt weer zonnig en droog weer verwacht. In de Ardennen kunnen wat onschuldige stapelwolken gevormd worden, maar ook daar blijft het droog. De maxima liggen tussen 25 graden aan zee en 33 graden in de Kempen, met waarden rond 30 of 31 graden in het centrum van het land. Er staat een overwegend zwakke noordenwind, behalve aan de kust, waar de zwakke of matige west- tot noordwestenwind ruimt naar noordwest tot noord.

Vanavond verdwijnt de eventuele stapelbewolking snel en evolueren we naar een rustige en heldere nacht. De minima liggen tussen 16 en 19 graden, bij een meestal zwakke wind uit noord tot noordoost.

Morgen wordt een zonnige en erg warme dag. Het kwik klimt tot 30 graden in de Ardennen, tot 32 of 33 graden in het centrum en tot 34 graden in de Kempen. Aan de kust zorgt de zeebries voor de nodige verkoeling en bereiken we maxima rond 27 graden. In het binnenland staat een zwakke noordenwind, die ruimt naar noordoost en toeneemt tot zwak of matig. De nacht van vrijdag op zaterdag blijft het helder met vooral in het noordwesten van het land wat hoge wolkensluiers. De temperaturen dalen tot tussen 16 en 20 graden, bij een zwakke noord- tot noordoostenwind.

Ook zaterdag wordt het zonnig, op enkele wolkenvelden na. Het blijft warm, met temperaturen tussen 28 en 32 graden in het binnenland. Aan zee klimt het kwik als gevolg van de noord- tot noordoostelijke, matige zeebries niet hoger dan 25 graden.

Zondag verwachten we wat meer bewolking, maar ook regelmatig brede opklaringen. Het wordt iets koeler, met maxima rond 22 graden aan de kust en tot 27 of 28 graden in het centrum van het land. Begin volgende week blijft het volop zomeren met droog en zonnig weer en maxima boven 30 graden.

Dinsdag of woensdag verwachten we het hoogtepunt van de hittegolf. Geleidelijk neemt de kans op (onweerachtige) buien toe en evolueren we naar een variabel weertype met meer bewolking en enkele buien.

Donderdag halen we nog maxima rond 25 graden. Wanneer deze overgang exact zal plaatsvinden, is nog onduidelijk.

bron: Belga