Het eerste reclamefilmpje voor marihuana

Het eerste reclamefilmpje voor marihuana

In de Verenigde Staten is marihuana stilletjes aan legaal aan het worden. In Colorado en Washington is wiet al legaal, zelfs voor recreatief gebruik, sinds 2012 en in een heel aantal andere staten mag het gebruikt worden voor medische doeleinden.

En Amerika zou Amerika niet zijn als het geen commercials zou maken rond wiet. Het allereerste reclamefilmpje voor tv verschijnt nu op de grote netwerken. Eerder verscheen het filmpje al tijdens talkshows als Ellen en The Today Show in Colorado, maar nu zal het filmpje te zien zijn op grote netwerken als CNN, Fox, ESPN en Discovery Channel in New Jersey, Chicago en Massachusetts.

Het filmpje, dat één minuut duurt, is voor MarijuanaDoctors.com. MarijunanaDoctors.com is een bedrijf dat patiënten in contact brengt met legale distributeurs van wiet.

In het filmpje is te zien hoe een dealer je sushi aanbiedt vanuit zijn jas, zoals een dealer in een tekenfilm dat zou doen. De boodschap is dat je geen sushi van zo'n man zou kopen, dus waarom zou je wel je medische producten bij hem kopen?

https://www.youtube.com/watch?v=jyzxs33B6FA

Er werden eerder al reclamefilmpjes gemaakt voor wiet, maar die verschenen niet op tv. Dit filmpje deed mee aan een wedstrijd om getoond te worden tijdens de Superbowl, maar het heeft niet gewonnen. Een ander filmpje richtte zich op fans van NASCAR en promoot marihuana als 'het nieuwe bier'.