Het blijft zomeren: begin volgende week flirt kwik met 30 graden

Het blijft zomeren: begin volgende week flirt kwik met 30 graden

Deze namiddag blijft het overal droog met afwisselend zonnige perioden en wolkenvelden. De maxima schommelen rond 22 graden aan de kust, tussen 22 en 24 graden in de Ardennen en tussen 25 en 27 graden elders. Vanavond verdwijnen de laatste wolkenvelden en wordt het licht bewolkt tot helder. Later in de nacht is er plaatselijk vorming van nevel. De minima liggen tussen 8 en 15 graden. Dat meldt het KMI. Morgen is het opnieuw droog en vrij zonnig met soms enkele wolkenvelden. Het wordt iets warmer met maxima rond 23 of 24 graden aan de kust, tussen 24 en 26 graden in de Ardennen en tussen 26 en 29 graden elders. Tijdens de nacht van donderdag op vrijdag blijft het droog en licht of soms gedeeltelijk bewolkt. De minima liggen tussen 9 en 16 graden.

Vrijdag zijn er eerst brede opklaringen afwisselend met hoge wolken. Nadien wordt het wisselvallig. Geleidelijk neemt de bewolking vanuit de Franse grens toe, en we verwachten (onweerachtige) buien. In het noordwesten is het mogelijk droger. De maxima liggen tussen 23 en 28 graden.

Zaterdag is het wisselvallig met wolkenvelden en buien. In de namiddag of tegen de avond komen er meer opklaringen vanuit de kust. De maxima schommelen tussen 20 en 26 graden.

Zondag zijn er eerst brede opklaringen. In de loop van de dag vormen er zich stapelwolken met plaatselijk kans op een buitje. Op de meeste plaatsen is het echter droog. Aan de kust blijft het de hele dag vrij zonnig. De maxima liggen tussen 21 en 26 graden.

In het begin van de volgende week is het droog, zonnig en geleidelijk zeer warm met maxima rond of boven 30 graden in het centrum.

bron: Belga