Herstructureringen Editions de l'Avenir - Kranten van groep L'Avenir donderdag in de krantenwinkel

De kranten van de groep L'Avenir liggen donderdag wel degelijk in de krantenwinkels. Ze titelen op hervatting van de onderhandelingen na drie dragen crisis, die het gevolg zijn van de herstructureringen bij de Waalse krantengroep Editions de l'Avenir.

De kranten verschenen dinsdag en woensdag niet. Het personeel had het werk neergelegd uit protest tegen de herstructurering. Tot woensdagavond bleef het onduidelijk of de krant de volgende dag zou verschijnen. De directie wou pas overgaan tot de publicatie als er een definitief akkoord was. Het personeel had nochtans beslist om het werk te hervatten.

"De onderhandelingen hervatten na drie dagen crisis", titelen de kranten. De gesprekken waren woensdag om 16 uur hervat met de vakbonden. De vertegenwoordigers van de Franstalige journalistenbond AJP en van de redacteursvereniging van L'Avenir waren niet betrokken. Er wordt onderhandeld over de re-integratie van drie journalisten die maandag ontslagen waren, net als over redactionele onafhankelijkheid, klinkt het.

In een bijlage staan verontschuldigingen aan de abonnees voor het ongemak dat de staking heeft veroorzaakt. Hun abonnementen worden wel met twee dagen verlengd.

bron: Belga