"Herstructurering Mora is donderslag bij heldere hemel"

ACV is totaal verrast door de intentie tot herstructurering bij snackproducent Mora in Mol. Dat zegt Steven Rosseel van de christelijke vakbond. In de vestiging worden 97 van de 187 banen bedreigd. "Dit hadden we echt niet zien aankomen", zegt Rosseel. "Vorige week zaten de vakbonden nog samen met de directie in verband met nieuwe weekcontracten van een aantal interimkrachten. Er werd ook nog maar pas een nieuwe planmanager aangesteld."

De vakbond wacht nu op initiatief van de directie om meer informatie te verschaffen, acties zijn voorlopig niet aan de orde. "Het personeel is wel erg aangeslagen", aldus Rosseel.

Mora, dat onderdeel is van Van Geloven snacks, heeft nog zes vestigingen in Nederland. In de Belgische vestiging worden bekende snacks als de Viandelle, de Sito Stick en de saté gemaakt. Bij de herstructurering zou een groot deel van die activiteiten tegen eind volgend jaar naar andere vestigingen in de groep worden verplaatst. Het is de bedoeling dat de productie van de Sito Sticks, de burgers en de vissnacks in Mol zouden blijven. Ook de verkoop-, marketing- en de logistieke activiteiten in Mol blijven behouden.

bron: Belga