Heropening Zaventem verloopt zonder problemen

Heropening Zaventem verloopt zonder problemen

Brussels Airlines plant morgen meer dan honderd vluchten gepland vanuit en naar Brussels Airport. Daarmee groeit de luchtvaartmaatschappij naar ongeveer de helft van het normale vluchtschema, zegt woordvoerder Geert Sciot. De volledige langeafstandsvloot zal vandaag ook opnieuw in Brussel staan.

Zondag vonden de eerste passagiersvluchten plaats op Brussels Airport sinds 22 maart. Na een rustige start op zondag, voerde Brussels Airlines vandaag ongeveer 25 vluchten uit. Morgen komen er opnieuw een hele hoop bestemmingen bij. Concreet zijn er 48 vertrekken gepland naar Europese bestemmingen, vijf richting Afrika en één naar New York. Daartegenover staan ook meer dan vijftig terugkerende vluchten

"Het is de bedoeling dat vliegtuigen die terugkeren naar Brussels Airport, van daaruit blijven vliegen", aldus woordvoerder Geert Sciot. Op die manier worden de operaties in Brussel opgebouwd en die op de alternatieve luchthavens, zoals Antwerpen, afgebouwd.

Dinsdag zullen alvast alle langeafstandsvliegtuigen opnieuw Brussel als basis hebben. "We konden ons niet permitteren om niet rechtstreeks met de rest van de wereld verbonden te zijn", verklaarde Bernard Gustin, de CEO van Brussels Airlines, eerder al.

Foto Belga / B. Doppagne