Herinner jij je deze trends uit de jaren 90 nog?

Herinner jij je deze trends uit de jaren 90 nog?

In de jaren 90 mocht en kon alles. Er zijn toen heel wat modetrends ontstaan die dat decennium typeren. De meeste modeverschijnselen zijn uitgestorven, en dat is misschien maar goed ook. Hier sommen we er enkele opvallende op. Welke trends volgde jij?

De palmboom

Deze haarstijl was het ideale compromis tussen de haren samenbinden en ze toch nog maximaal kunnen laten uitwaaieren. Vandaag lijkt de palmboom uitgestorven, maar wie terug gaat kijken naar familiefoto's uit de jaren 90 zal zeker en vast de palmboom terugvinden bij zichzelf, bij zusjes of nichtjes.

Blauwe oogschaduw

En dan hebben we het over veeeeeel blauwe oogschaduw. Van op het ooglid tot aan de wenkbrauwen. Liefst zo opvallend en lelijk mogelijk. Gelukkig dat die tijden voorbij zijn.

De losse lok

Wanneer men de haren bijeen droeg, liet men 25 jaar geleden vaak enkele lokken los. Die vielen dan voor het gezicht wat in het beste geval een nonchalante indruk maakte... Terwijl de rest van het kapsel gevangen zat in een strakke dot.

Blonderen

Denk maar aan de jongens van Get Ready of Take That, want in de nineties was het een heuse jongenstrend om je haren wat langer te laten worden en het dan te blonderen. Vandaag doet Justin Bieber dat en hij komt er zelfs mee weg.

Tattoo Chokers

Deze plastieken kettingen werden zo strak aan de hals gedragen dat ze de bijnaam ‘chokers' kregen. Het zijn ‘tattoo chokers' omdat de vorm op die van een tribal tattoo lijkt. In de jaren negentig bestonden ze in alle kleuren. Je kon ze als ketting, als armband en zelfs als ring dragen.  Tegenwoordig worden er terug tieners gespot met deze kettingen. Zou deze spijtige trend terugkomen?

Dotjes

In de jaren negentig was het graaf om je haren onder te verdelen in enkele dotjes. De halve cast van W817 droeg weleens hun haren in dotten op tv. En sommigen onder ons hadden waarschijnlijk een communiekapsel dat bestond uit die verschrikkelijke haarbollen. Anno 2016 is meer dan één dot dragen not done.