Help een handje, ga op reis naar Griekenland!

Help een handje, ga op reis naar Griekenland!

"Het weer is nog altijd even mooi, de archeologische sites even interessant en de stranden blijven magisch." Dat zegt de Griekse columnist Alex Andreou in The Guardian over zijn vaderland. "Bovendien", zegt hij, "is alles er momenteel goedkoper." Andreou roept zijn lezers op om Griekenland uit te kiezen als vakantiebestemming. Op die manier kan iedereen de Grieken helpen de crisis te overwinnen. "Het is een van die zeldzame situaties waar iedereen wel bij vaart", klinkt het nog.

Andreou geeft zelfs enkele tips. "Neem voldoende cash geld mee", klinkt het. "Zo injecteer je papieren geld rechtstreeks in onze economie. Dat is exact wat we nodig hebben." Hij vraagt ook om indien mogelijk geen 'package deals' te boeken maar hotels en vluchten rechtstreeks te boeken, bij voorkeur bij Griekse luchtvaartmaatschappijen. Momenteel kan je kortingen tot 40% krijgen bij Aegean Air.  Je hotelverblijf betaal je liefst ter plaatse met cash geld. Je kan je (buitenlandse) bankkaart overal gebruiken, benadrukt hij, maar door de kapitaalbeperkingen kunnen de Grieken het geld niet gemakkelijk van de bank halen.

Nog een opmerkelijke oproep: spreid je solidariteit. Ga niet per se voor de meest bekende bestemmingen, maar ga op zoek naar onbekende bestemmingen op het vasteland of onbekende kleine eilandjes. Ook daar vind je sprookjesachtige stranden en adembenemende uitzichten. En niet onbelangrijk: probeer je inkopen te doen bij lokale winkels en niet bij grote multinationals. "Je zal de tijd van je leven hebben, terwijl je je steentje bijdraagt om het land weer rechtop te krijgen", besluit hij.

(foto Pixabay)