Helft van de vrouwen depressief na seks

Helft van de vrouwen depressief na seks

De wetenschappers deden een rondvraag bij 230 vrouwen tussen de 18 en 55 jaar. Op die manier wilden ze nagaan hoe vaak vrouwen negatieve emoties ervaren nadat ze tussen de lakens doken. Het resultaat is op zijn minst verrassend. Nagenoeg de helft (46%) heeft zich ooit al depressief of verdrietig gevoeld na de seks. 20% heeft al meerdere keren geworsteld met deze zogenaamde 'post-sex blues'.

Waar de melancholische gevoelens vandaan komen, is onduidelijk. Aan een gebrek aan intimiteit kan het alvast niet liggen. Ook vrouwen die zich enorm aangetrokken voelen tot hun partner en die persoon doodgraag zien, kunnen zich na een romance teneergeslagen of angstig voelen. En die vervelende symptomen kunnen wel vier uur lang blijven duren.

Sommige wetenschappers beweren dat vrouwen zich beschaamd voelen na een potje rampetampen omdat ze eerder seksueel misbruikt zijn. Andere experts leggen de oorzaak bij een biologische aanleg of hormonale veranderingen die na het orgasme optreden. Hoe het ook zij, andere onderzoeken moeten meer duidelijkheid verschaffen. Als er één ding duidelijk is, is het wel dat vrouwen die zich na een vrijpartij triest voelen hoegenaamd geen uitzondering voelen. 

[polldaddy poll="9117156"]