Helft ambtenaren van Italiaanse gemeente opgepakt wegens systematisch werkverzuim

Helft ambtenaren van Italiaanse gemeente opgepakt wegens systematisch werkverzuim

De politie van Boscotrecase heeft 23 ambtenaren gearresteerd wegens systematisch werkverzuim. De ordediensten ontdekten de fraude door camera's op te hangen nabij de prikklok. De ambtenaren waren zich daar blijkbaar bewust van, aangezien een iemand zelfs kwam intikken met een kartonnen doos op het hoofd.

De fraudeurs kennen ondertussen hun straf al. Zes van hen kregen huisarrest, dertien zijn een jaar geschorst de overige vier betrapte werknemers hebben een schorsing van een half jaar gekregen. Die maatregelen brengen tijdelijk problemen met zich mee voor het gemeentehuis. Vier departementen bleven gesloten omdat ze onderbemand zijn. "Waarschijnlijk moet ik het hele gemeentehuis sluiten", getuigt burgemeester Pietro Cerotenuto bij Sky Italia.

Het is niet de eerste keer dat een dergelijk geval van systematisch werkverzuim aan het licht komt in Italië. Vorig jaar werden 35 mensen opgepakt in San Remo voor vergelijkbare feiten. De politie onderzocht toen 195 mensen in verband met de zaak. De regering stemde vervolgens in januari een wet om het probleem aan te pakken.