Heldhaftige man redt hond van alligator

Heldhaftige man redt hond van alligator

Het incident vond plaats terwijl Read zijn tuin aan het opruimen was na de doortocht van orkaan Irma. Plots zag hij de hond Dixie een meer inlopen, dat na de storm uit zijn overs was getreden. Tot zijn verbazing zag de 69-jarige schepen dat er een alligator in het water zat. De viervoeter zelf had niets in de gaten, maar Read was er snel bij en probeerde het beest met een steen op afstand te houden. Tevergeefs, want uiteindelijk zette de aligator zijn tanden in het middel van de hond en trok hij Dixie mee onder water.

Heldhaftige daad

Toen het duo een tijdje later weer boven water kwam, aarzelde Read geen seconde en liep de waaghals tot aan zijn heupen het meer in. Deze keer met meer succes. Toen de Amerikaan een steen wegwierp, raakte hij het gevaarte tussen de ogen. Hoewel de alligator wild uithaalde, raakte zijn kop een paaltje onder water en konden zowel de man als Dixie ontsnappen. Pas daarna besefte Read dat de alligator wel drie meter lang was.

Naar eigen zeggen volgde de reddende engel zijn instinct en kon hij op het moment zelf niet meer helder denken. "Het was ik of niemand die Dixie zou redden."

Eind goed, al goed

De viervoeter komt er met bijt- en schaafwonden vanaf en zal volledig herstellen. Haar baasjes waren dolgelukkig en beschouwen Read als een held.