Hein Vanhaezebrouck rekent op eergevoel spelers tegen Eupen

Hein Vanhaezebrouck rekent op eergevoel spelers tegen Eupen

Anderlecht-coach Hein Vanhaezebrouck rekent op het eergevoel van zijn spelers, wanneer de Brusselaars morgen (20u30) gastheer spelen voor rode lantaarn Eupen op de twintigste speeldag in de Jupiler Pro League. "Ik hoop terug een strijdbaar team te zien op het veld", zo stelde de T1 van paars-wit vandaag in het trainingscentrum Neerpede. De Belgische recordkampioen moet zich dringend herpakken na stevige nederlagen tegen Charleroi (1-3) en Club Brugge (5-0). "Ik probeer iedereen op zijn plichten te wijzen. Tegen Brugge was de eerste helft behoorlijk, maar met de reactie in de tweede helft kan je als speler niet tevreden zijn. We moeten onszelf in vraag stellen en bekijken hoe we ons team sterker kunnen maken, we mogen niet enkel aan het individu denken."

"Tegen Eupen wil ik een team met goesting zien", zei Vanhaezebrouck. "Misschien komen er moeilijke momenten en zal er een reactie zijn van het publiek, maar daarmee moeten mijn spelers kunnen omgaan. Ik hoop dat de supporters toch achter de ploeg blijven staan en de spelers zullen steunen. In moeilijke momenten heb je de fans nodig om je over die drempel te helpen. Maar ik heb er vertrouwen in."

Hoewel Eupen op de laatste plaats staat, is Vanhaezebrouck op zijn hoede voor de Oostkantonners. "Sinds Claude Makélélé er coach is, slikken ze niet langer gemiddeld drie doelpunten per wedstrijd. Ze hielden Club Brugge op 2-2 en speelden gelijk tegen Genk (1-1) en Charleroi (1-1). Onder Makélélé is Eupen defensief veel stabieler."

bron: Belga