"Hebben geprobeerd om aan te vallen"

"Hebben geprobeerd om aan te vallen"

Tunesië is na een 5-2 pandoering tegen België op de tweede speeldag in groep G zo goed als zeker uitgeschakeld op het WK in Rusland. Nabil Maaloul had vooraf "aanvallende intenties" aangekondigd en de Tunesische bondscoach hield woord. Het resultaat was een aangename en open wedstrijd met een Tunesië dat achterin vaak stond te bibberen. Mits een betere afwerking bij de Rode Duivels had de score een pak hoger kunnen oplopen in het Spartakstadion. "We hebben geprobeerd om aan te vallen, dus ik begrijp het niet goed dat er nu gezegd wordt dat we niet goed verdedigd hebben", vertelde Maaloul na de wedstrijd in een zweterige Moskovitische perszaal. "Onze tegenstanders heten wel Eden Hazard en Romelu Lukaku. We werden onder druk gezet, leden daardoor balverlies en zo gaven we kansen weg. Zoals verwacht was dit een buitengewoon moeizame en moeilijke wedstrijd. Dat wisten we al van bij de loting. België is gewoon superieur. We willen ons excuseren bij de Tunesische fans, er waren er veel in het stadion. We zullen onze resultaten proberen te verbeteren."

Engeland had maandag heel wat meer problemen met Tunesië en had doelpuntenmachine Harry Kane nog maar eens nodig om in het slot alsnog een 2-1 zege te forceren. De Tunesische bondscoach ziet gelijkenissen en verschillen tussen België en Engeland. "Beide teams hebben een andere stijl, Engeland is zelfs nog aanvallender. België probeerde dan weer gebruik te maken van de ruimte tussen het middenveld en de verdediging. Tactisch zijn er niet zoveel verschillen, ze spelen alle twee met drie achterin. Ook fysiek zijn beide landen enorm sterk, met het merendeel van de spelers dat in de Premier League uitkomt."

De omstandigheden speelden ook niet in het voordeel van de Tunesiërs, die twee spelers nog voor de rust geblesseerd zagen uitvallen. "Moraal is heel belangrijk in een wedstrijd en vandaag zat het niet mee. We krijgen een strafschop tegen, twee van onze spelers vallen uit en we slikken die derde tegentreffer vlak voor de rust. Dat heeft zeker een rol gespeeld", besloot Maaloul.

bron: Belga