Heb jij al op The Button geklikt?

"Als dit bericht tien minuten oud is zal er een knop geactiveerd worden op /r/thebutton. De timer zal aftellen van 60 seconden. Als er op de knop geklikt wordt begint de teller weer opnieuw. Je mag maar één keer op de knop duwen."

Zo luidde het bericht dat op 1 april door zijn beheerders op de website Reddit gepost werd. Het leek misschien een aprilgrap, maar het bericht op de website Reddit was bloedserieus. Tien minuten later verscheen de knop effectief.

Niemand weet wat er gebeurt als de timer op nul belandt, zo ver is hij nog niet geraakt. Het laagste getal dat hij heeft gezien is 27 seconden. Toen klikte er iemand.

En het wordt nog spannender. Vanaf je op de knop drukt, word je voor eeuwig verbonden met het tijdstip dat je op de knop hebt geklikt. Als je ongeduldig bent en klikt op 59 seconden, dan zal iedereen het weten. Als jij iemand bent die klikte wanneer de timer onder de 30 seconden ging dan zal iedereen dat weten.

Om dat duidelijk te maken wordt er gebruik gemaakt van zes kleurcodes. Paars voor mensen die voor 52 seconden klikten, blauw voor 42 seconden, enzovoort. Als je nog niet geklikt dan ben je grijs. Als je pas na 1 april geregistreerd bent ben je eeuwig wit, en kan je dus niet meedoen.

Elke kleur wordt een groep onder de gebruikers. En ze gaan zo ver dat ze zelf namen verzinnen en spreuken voor hun afdeling. Naast de populaire paarse, blauwe en groene afdelingen heb je ook nog de grootste afdeling, de grijze afdeling. Dat is de afdeling van mensen die nog niet geklikt hebben.

Ten slotte heb je nog de 'Ridders van de Knop', zij hebben als doel de timer nooit op nul te laten komen, terwijl de 'Vernietigers' er "tegen alle prijzen" voor willen zorgen dat de timer op nul komt.

Volgens een Reddit-gebruiker ezeeetm zal tegen het huidige tempo elke Reddit-gebruiker geklikt hebben over 222 dagen. Dus kom terug op 21 november.

Reddit