Heb je nog oude jeans? Hier kan je ze binnenbrengen

Heb je nog oude jeans? Hier kan je ze binnenbrengen

De mode-industrie is ontzettend vervuilend en daar draagt de modale Vlaming ijverig zijn steentje aan bij. Zo'n 50% van alle kledij die we kopen, belandt uiteindelijk in de vuilbak. Om daar een stokje voor te steken, heeft ondernemer Tom Duhoux HNST in het leven geroepen. Dat vierletterwoord verwijst zowel naar het modelabel als naar een twee weken durende jeansinzamelactie over heel Vlaanderen.

Nieuwe collectie

Elk jeansitem dat je niet meer draagt omdat het te groot, te klein, te ouderwets of te versleten is, kan je nog tot 30 september binnenbrengen in de 16 deelnemende Kringwinkels. Stukken die nog draagbaar zijn worden doorverkocht via het tweedehandscircuit. Al de rest wordt gerecycleerd in de fabrieken van HNST. Daar worden ze verwerkt in de nieuwe collectie van het merk, die enkel online te koop is.

Vorig jaar, toen de actie voor het eerst gelanceerd werd, werden er maar liefst 6.000 stuks binnengebracht. Meer info over de collectie, de actie en de deelnemende kringwinkels via letsbehonest.eu/timetoharvest.