Heb je nog geen plannen? Wij serveren je enkele weekendtips

Weet je niet wat te doen dit weekend? Metro helpt je op weg.
door
Jelle
Leestijd 1 min.

De Karavaan

(17/06 in Gent)

Wie het Gentse Bij' De Vieze Gasten kent, een sociaal-artistiek huis in de volkswijk De Brugse Poort, weet dat daar de hele wereld samenkomt - om muziek te maken, theater te spelen of elkaar te ontmoeten in een schrijf- of fotoatelier. Zaterdag is de Romagemeenschap er te gast met een muziekproject dat muzikanten uit Gent, Antwerpen en Brussel samenbrengt voor een uniek concert. Het wordt een avond vol liederen geïnspireerd op de traditionele Romacultuur maar gemengd met balkan, gipsy, jazz, folk en funk. Kortom: feest!

De Bernhard-trilogie - Tg STAN

(17 & 18/06 in Brussel)

Foto Thomas Walgrave

Tg STAN herneemt drie stukken van de Oostenrijkse schrijver en bewijst dat ze nog steeds messcherp zijn. Het worden drie avonden waarin STAN en Bernhard américain preparé maken van de hypocriete, zelfingenomen, laffe mens. Twee pas afgestudeerde theatermakers, Sara Haeck en Jonas De Vuyst, spelen mee. Zij vertegenwoordigen een nieuwe generatie die ondertussen haar plaats opeist. Tg STAN en Thomas Bernhard: dat is thuiskomen, voor spelers én publiek.

Beeldig Lommel

(17 & 18/06 in Lommel)

Foto beeldig Lommel

Standbeelden die tot leven komen? Het lijkt iets voor in een sprookje, maar ze bestaan echt. ‘s Zomers vind je ze in elke stad: mensen in prachtige kostuums die stokstijf stilstaan tot je een munt in hun hoed werpt. Op 17 & 18 juni is Lommel voor de tiende keer op rij een openluchtmuseum voor levende standbeelden. Vergaap je aan de schitterende en originele figuren, maar let op: je weet nooit wat er gebeurt als er eentje in beweging komt…

Start Zomer van Antwerpen

(16/06 in Antwerpen)

Foto Zomer van Antwerpen

Naar de Zomer van Antwerpen is het elk jaar halsreikend uitkijken. Tijdens het Antwerpse zomerfeest bij uitstek ontdek je overal in de stad muziek, film, theater en circus op kindermaat. Zaterdag start de Zomer officieel met een openingsparty om 22u in de Zomerfabriek, en nauwelijks twee minuten later kan je al naar de eerste voorstelling: de zonsondergang op de houten tribune aan de oevers van de Schelde. Een van de vele activiteiten is Muziek in de Wijk. De muziekkaravaan houdt elke dag ergens anders halt, met lokale en internationale artiesten zoals 'de Marokkaanse Jimi Hendrix' Jbara (foto).

The Beauty of the Beast

(nog t.e.m. 15/10 in Hingene)

Wikimedia / Lupus BXL

Allemaal beestjes, en nog niet het minst in de kunsten. In het Kasteel d'Ursel is momenteel in samenwerking met het KMSKA een expo te zien met werk van kunstenaars uit de 17de, 18de en 19de eeuw. Op hun schilderijen wemelt het van de katten en honden, maar ook kippen, konijnen, geiten, varkens en ezels. En niet alleen bij die oudere schilders zijn dieren een populair onderwerp - denk aan het werk van hedendaagse artiesten als Jan Fabre (kevers), Koen Vanmechelen (kippen) of Wim Delvoye (varkens). Want ook voor deze tentoonstelling geldt: ieder diertje zijn pleziertje.