Hazard zit bij de genomineerden voor 'Speler van het Jaar'

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Wereldvoetbalbond FIFA heeft vandaag zijn shortlist voor de trofee van Speler van het Jaar, in het kader van The Best FIFA Football Awards, bekendgemaakt. Tot de genomineerden behoort dit jaar één landgenoot: Eden Hazard. De kapitein van de Rode Duivels, die afgelopen zomer Chelsea verliet voor Real Madrid, krijgt wel af te rekenen met enorme concurrentie. De andere kanshebbers zijn de Argentijn Lionel Messi (Barcelona) en de Portugees Cristiano Ronaldo (Juventus), beiden vijfvoudig winnaar, de Engelsman Harry Kane (Tottenham), de Egyptenaar Mo Salah (Liverpool), de Senegalees Sadio Mane (Liverpool), de Fransman Kylian Mbappe (PSG) en de Nederlanders Virgil van Dijk (Liverpool), Matthijs de Ligt (Ajax/Juventus) en Frenkie de Jong (Ajax/Barcelona). Uittredend winnaar Luka Modric (Kro/Real Madrid) werd niet genomineerd. Hazard werd vorig jaar zevende in de eindafrekening, net voor Kevin De Bruyne. De middenvelder van Manchester City werd dit jaar niet genomineerd.

Bij de vrouwen viel de keuze op de Amerikaanse vrouwen Alex Morgan, Julie Ertz, Rose Lavelle en Megan Rapinoe, de Noorse Caroline Hansen en Ada Hegerberg, de Engelse Ellen Whiten en Lucy Bronze, de Françaises Amandine Henry en Wendie Renard en de Nederlandse Vivianne Miedema. De Braziliaanse Marta, die vorig jaar won, werd niet genomineerd.

Het publiek (dat online kan stemmen), journalisten en de aanvoerders en coaches van de nationale ploegen kunnen hun stem uitbrengen. De winnaar wordt bekendgemaakt op een gala op 23 september in Milaan.

bron: Belga