Hazard en Lukaku hebben zilverwerk in het vizier

Hazard en Lukaku hebben zilverwerk in het vizier

Beide Rode Duivels hoorden bij de zes genomineerden voor de PFA awards, het Engelse equivalent van onze uitverkiezing van Profvoetballer van het Jaar. Het waren de spelers zelf die mochten stemmen en hun keuze viel voor de verandering eens niét op een aanvaller.

De kleine Franse kuitenbijter N'Golo Kante (Chelsea) mocht de hoofdprijs in ontvangst nemen, terwijl Hazard en Lukaku vrede moesten nemen met een dichte ereplaats. Eenzelfde lot was weggelegd voor Harry Kane (Tottenham), Zlatan Ibrahimovic (Manchester United) en Alexis Sanchez (Arsenal).

Opvallend is dat Lukaku ook naast de trofee voor beste jonge speler greep. Die prijs ging voor het tweede jaar op rij naar Tottenham-middenvelder Dele Alli, die in tegenstelling tot ‘Big Rom' niet genomineerd was voor de hoofdvogel.

Een rare kronkel van de Premier League-spelers, al is het niet onlogisch dat net Chelsea en Tottenham aan het feest waren. Met nog zes speeldagen te gaan zijn de twee Londense clubs de enige overgebleven titelkandidaten, met de Blues stevig in poleposition.

Chelsea telt vier punten voorsprong en kan vanavond een nieuwe stap zetten richting de landstitel wanneer middenmoter Southampton op bezoek komt op Stamford Bridge. Zondag volgt dan een uitmatch bij Everton, waar Lukaku dus mogelijk roet in het eten kan gooien.

De vedette van The Toffees kan zichzelf namelijk nog een individuele trofee bezorgen: die van beste schutter. Met 24 rozen telt hij er voorlopig vier meer dan Kane, de laureaat van vorig jaar. Lukaku zou zo meteen de eerste Belg ooit worden die zich tot topschutter kroont in een grote competitie.

En Hazard? Altruïstisch als steeds gaf hij vooraf al aan dat hij zijn maatje Kante de hoofdprijs gunde. Samen kunnen ze naast de titel trouwens ook nog de FA Cup veroveren. Met een sublieme invalbeurt trapte de flankaanvaller zijn ploeg afgelopen weekend eigenhandig naar de finale. Daarin wacht eind mei Arsenal.