Hazard behoedt Chelsea voor verlies tegen Dendoncker en Wolverhampton

Chelsea heeft deze namiddag op speeldag 30 in de Premier League voor eigen publiek 1-1 gelijkgespeeld tegen Wolverhampton Wanderers. Eden Hazard redde in de slotfase de meubelen voor de thuisploeg. Raul Jimenez zette de bezoekers met een treffer in de 56e minuut op voorsprong op Stamford Bridge. Wolverhampton, met Leander Dendoncker de volledige wedstrijd tussen de lijnen, leek de gevleide zege op zak te hebben. Maar daar besliste Eden Hazard met een knappe ingeving anders over. De aanvoerder van de Rode Duivels maakte in de extra tijd met een mooie trap van buiten de zestien alsnog gelijk. Voor Hazard was het de dertiende competitietreffer van het seizoen.

In het klassement komt Chelsea op gelijke hoogte van Arsenal met 57 punten. Manchester United heeft als vierde een punt meer. Lukaku en co spelen later op de avond in Londen tegen de Gunners. Wolverhampton blijft zevende op ruime afstand van de top zes (en Europees voetbal).

Dennis Praet ontving deze namiddag met Sampdoria op de 27e speeldag in de Serie A Atalanta. De bezoekers kwamen in de 50e minuut 0-1 voor langs Duvan Zapata. Aanvoerder Fabio Quagliarella maakte in de 69e minuut vanop de stip gelijk maar de vreugde van de thuisaanhang was van korte duur. Robin Gosens maakte er immers snel 1-2 van, meteen ook de eindstand. Bij de bezoekers uit Bergamo mocht Timothy Castagne in de slotfase nog enkele minuten meespelen.

In het klassement is Atalanta voorlopig vijfde, Sampdoria blijft hangen op de negende plaats. In de Nederlandse Eredivisie speelde centrale verdediger Dario Van Den Buijs op de 25e speeldag met Heracles, de nummer zeven uit de stand, 1-1 gelijk bij FC Emmen. Stijn Wuytens kwam niet van de bank bij AZ. De nummer vier in het klassement bleef op 0-0 steken bij het bescheiden PEC Zwolle. Feyenoord, derde op ruime afstand van leider PSV en Ajax, speelde 1-1 gelijk bij Vitesse (vijfde).