Hawaïaanse berg bedekt onder laagje sneeuw

Het eiland Hawaï kent heel wat verschillende klimaten, maar over het algemeen schommelt de gemiddelde temperatuur er tussen 19 en 28 graden Celsius. Toch heeft het er deze week gesneeuwd. 
door
Kevin
Leestijd 1 min.

Manau Kea, 's werelds hoogste vulkaan en berg (als je vanaf zijn voet op de bodem van de Grote Oceaan meet), is regelmatig het slachtoffer van een Hawaïaanse sneeuwbui, al beperkt zich dat meestal tot de winter. Vorig jaar was er al een extreem uitzonderlijk laagje sneeuw in juli en dit jaar herhaalt de bizarre zomerse neerslag zich in juni.

Het weerkundig instituut van Honolulu wijt de ongewone bui aan de combinatie van een voorbijtrekkende regenbui en koude temperaturen op grote hoogte. Het weerkundig centrum van Mauna Kea besloot na de sneeuw om de weg naar het bezoekerscentrum op top te sluiten. Op hun website verklaren ze dat de weersomstandigheden er echter extreem snel kunnen omslaan en dat zelfs winden tot 190 kilometer per uur er niet ongewoon zijn.

Summer Snow?! Cold upper level temperatures and tall showers gave Mauna Kea a dusting of snow last night! #hiwx pic.twitter.com/VPgHWF1kTA

— NWSHonolulu (@NWSHonolulu) 14 juni 2016

Foto Twitter / @NWSHonolulu