Hawaïaanse agent die dakloze man aan toilet liet likken krijgt vier jaar cel

Hawaïaanse agent die dakloze man aan toilet liet likken krijgt vier jaar cel

Een Hawaïaanse agent kreeg vier jaar cel omdat hij twee jaar geleden een dakloze man verplichtte een toilet te likken. De dakloze kon zichzelf niet verdedigen, oordeelde de jury. "U heeft zijn enige bezit van hem afgenomen: zijn waardigheid”, waren de woorden van rechter Leslie Kobayashi volgens de Telegraaf.

"Verrassende uitspraak"

Toen de agent in 2018 met een collega uitrukte voor een melding, trof het duo de dakloze man aan in een openbaar toilet van de hoofdstad Honolulu. Op een bepaald moment dreigde de politieman het hoofd van de dakloze persoon in het toilet te stoppen als hij het niet aflikte. De agent stond hierbij op zijn been om hem geknield te houden, waarop de man het toilet likte.

Aan zijn collega vroeg de agent om de sms'en over het voorval te wissen, zodat hij het lang kon ontkennen en weglachen. Uiteindelijk heeft hij bekend en bood hij de familie van de dakloze man ook zijn verontschuldigingen. Volgens de Telegraaf is de advocaat van de man tevreden met de uitspraak. "We zijn blij en verrast dat de rechtbank een passende straf uitspreekt." Beide agenten zijn uit hun ambt gezet en de collega moet volgende week voor de rechter verschijnen voor het zien en verzwijgen van het incident.