Harry Potter-lookalike gespot in Siberië

Harry Potter-lookalike gespot in Siberië

Nikolai Posleda uit het Siberische Krasnoyars wordt dagelijks aangesproken op zijn uiterlijk. De 23-jarige jongen lijkt heel hard op tovenaarsleerling Harry Potter, die in de films vertolkt wordt door Daniël Radcliffe. Toch heeft hij geen enkele band met de Britse acteur. In het echte leven is Nikolai een vertegenwoordiger van koekjes en chocoladeproducten.

"Zo'n vijf jaar geleden begonnen mijn vrienden me te vertellen dat ik heel hard leek op Daniël Radcliffe”, vertelde Posleda aan de Russische website TJournal. De meeste mensen lopen Nikolai voorbij, maar gniffelen wel tegen elkaar: “Kijk daar, Harry Potter”.

“Soms willen ze met me op de foto, maar gelukkig niet al te vaak. Mijn handtekening hebben ze nog niet gevraagd, maar ik heb al wel meegemaakt dat ze plots Engels tegen me beginnen praten", vertelt hij verder aan de website.

Nikolai's Instagramaccount staat bol van de comments die hem er op wijzen dat hij een broertje van de tovenaar had kunnen zijn. De gelijkenis leverde hem wat geld op. Zo was hij het gezicht van de lokale foodketen Big Yorker.

??

A photo posted by ???????? ?? (@anupliy) on