Hanne Claes sloopt in Brussel limiet op 400 meter horden

door
Belga
Leestijd 1 min.

Hanne Claes heeft zich vandaag op een atletiekmeeting in het Koning Boudewijnstadion in Brussel geplaatst voor het WK in Doha. Ze won de 400 meter horden in 55.92, terwijl de limiet 56.00 bedraagt. Dit seizoen lukte het Claes voorlopig nog niet echt om haar draai te vinden. Haar beste tijd van 2019 stond tot op vandaag op 56.37, terwijl haar persoonlijk record 55.20 bedraagt. Op een nochtans winderige Heizel toonde ze zaterdag dat de vorm er ondertussen wel is en plaatste ze zich voor Doha. De tweede plaats ging naar voormalig Europees juniorenkampioene Nenah De Coninck in 58.56.

Claes is de elfde Belgische atleet die zich plaatst voor Doha. Koen Naert en Bashir Abdi zegden inmiddels af, en dus blijven er nog negen landgenoten over. Naast Claes gaat het om Nafi Thiam, Cynthia Bolingo, Anne Zagré, Claire Orcel, Isaac Kimeli, Robin Hendrix, Ben Broeders en Thomas Van der Plaetsen.

De broers Borlée verging het minder goed in Brussel. Dylan Borlée haalde het in een matige 46.60, broer Kevin moest zelfs vrede nemen met 47.02. Het is voor de nummer twee van het EK in Berlijn vorig jaar de traagste chrono in twaalf jaar tijd. Op de Europabeker atletiek in het Noorse Sandnes was overigens niet iedereen opgezet met de deelname in Brussel van de Borlées en Claes, die hun kat naar Noorwegen stuurden.

bron: Belga