Hannah Schaevers: "Sinds ik samen ben met mijn vriend kijk ik anders naar de dingen"

Hannah Schaevers: "Sinds ik samen ben met mijn vriend kijk ik anders naar de dingen"

ZICHT

Sinds ik samen ben met mijn vriend betrap ik mezelf erop anders te kijken naar de dingen. Hij is artistiek opgeleid, dus heeft hij een heel andere zienswijze. Wanneer hij bijvoorbeeld naar het kanaal kijkt dan ziet hij de weerspiegelingen van het licht op het wateroppervlak. Die manier van observeren neem ik van hem over, en dat verrijkt mij.

GEHOOR

Onlangs stelde iemand mij voor het volgende onmogelijke dilemma: blind of doof? Toch is horen voor mij zonder twijfel belangrijker, omdat ik dan nog naar muziek kan luisteren. Wanneer ik achter de toog sta in Bar del Sol in Leuven haal ik er veel plezier uit om klanten te zien genieten van de muziek die ik draai. Ik hoor vaak een specifiek liedje bij bepaalde situaties, of een soundtrack als ik door de straten wandel.

SMAAK

Een dilemma dat ik absoluut niet kan beantwoorden is het volgende: nooit meer seks of nooit meer kunnen proeven? Ik kan eerlijk waar niet kiezen. Eten is toch gewoon veel te leuk? Vroeger was er in de Parijsstraat een geheime Nepalees waar je moest aanbellen. Ze gooiden de sleutels naar beneden, en dan schoof je aan tafel in de woonkamer waar een moeder en haar zoon kookten. Heerlijk, maar helaas opgedoekt.

TAST

Het verbaast mij hoe gemakkelijk een mens zich kan oriënteren in het donker. Heel vaak vind ik in mijn donkere slaapkamer mijn weg op de tast, gewoon door aan een meubel te voelen. Of hoe je door iemand te betasten met gesloten ogen toch kunt raden wie het is. Ik vind dat plezant!

REUK

Mijn lievelingsgeur is die van vers gedrukte boeken. Ik doe niets liever dan mijn neus tussen een nieuw exemplaar duwen. Voorbij een wasserette fietsen vind ik ook heerlijk: je doorkruist een vlaag van propere kleren. En de geur die achterblijft als het heeft geregend na een lange warme dag ruik ik heel graag in de zomer.

ZESDE ZINTUIG

Ik kan amoureuze situaties heel goed inschatten, en soms zelfs de uitkomst ervan voorspellen. Als ik twee mensen zie praten, weet ik meteen of er iets meer van zal komen. Onlangs heb ik een vriendin van mij overtuigd om af te spreken met een jongen die ik bij haar zie passen. En kijk, ze zitten al aan hun derde date! 

Tekst en foto Charlotte De Cort