'Handifriend' reikt andersvaliden de hand

'Handifriend' reikt andersvaliden de hand

Na enkele jaren ervaring in verschillende Brusselse hulpcentra voor andersvaliden, heeft Marine de Beaudignies eigenhandig kunnen vaststellen hoe belastend zo'n situatie is voor de familie van kinderen en tieners die voortdurend bijstand nodig hebben. "Ik heb vastgesteld dat veel ouders soms een beetje respijt nodig hebben, of het nu voor een avond is, of voor een dag of zelfs meerdere dagen." Hoewel er mogelijkheden bestaan om hulp te krijgen van buitenaf, zijn die doorgaans niet zo flexibel. Vaak moet je er lang op voorhand een beroep op doen.

Om daar een mouw aan te passen, is ‘Handifriend' ontstaan. Het gaat om een online platform waar de familieleden van andersvaliden in contact kunnen komen met studenten uit de sociale of medische sector die op zoek zijn naar werk. Door een paar uur bij te springen kunnen ze de ouders zo ontlasten en wat extra tijd gunnen. "De ‘helpers' doen het vooral omdat ze zo een job kunnen uitoefenen die aansluit bij hun opleiding", zegt De Beaudignies. De website fungeert ook als database waar ouders hun oordeel kwijt kunnen over de ‘handisitters'. De bedenkers bieden bovendien een verzekering aan om de werknemers te beschermen. Momenteel is de website nog in opbouw, maar Marine hoopt dankzij ‘Le Future est à nous' een methode te vinden "om onze werkwijze te structureren".

Voor meer informatie of om een beroep te doen op de diensten van Handifriend: info@handifriend.be en www.futurecitychampions.brussels.