Handelsoorlog VS-China - Trump verhoogt importheffingen op Chinese goederen

De Verenigde Staten krikken vrijdag de importheffingen van 10 procent die gelden op 200 miljard dollar aan Chinese goederen, op tot 25 procent. Dat heeft Donald Trump zondag gezegd op Twitter. Volgens de Amerikaans president gaat het handelsoverleg met China voort, maar vlotten de gesprekken niet omdat China probeert te heronderhandelen. Tien maanden geleden legden de VS importheffingen op aan 250 miljard dollar aan Chinese goederen. Het gaat om een heffing van 10 procent op goederen ter waarde van 200 miljard en een heffing van 25 procent op 50 miljard aan goederen. "Die 10 procent zal op vrijdag omhoog gaan naar 25 procent", tweette Trump.

Het Amerikaanse staatshoofd dreigt er daarnaast mee om nog meer goederen te onderwerpen aan de importheffingen. "325 miljard dollar aan bijkomende goederen uit China blijven onbelast, maar zullen binnenkort wel belast worden aan 25 procent", luidt het.

Volgens Trump hebben de importheffingen slechts een kleine impact op de kostprijs van Chinese producten in de VS. De extra kosten worden "grotendeels gedragen door China", zegt hij.

bron: Belga