Handbal BeNeleague - Play-offs voor Tongeren, Hasselt naar barrages

Handbal BeNeleague - Play-offs voor Tongeren, Hasselt naar barrages

Op de laatste speeldag in de BeNeleague waren alle ogen gericht op de wedstrijden Bevo-Aalsmeer en Hasselt-Tongeren. Twee duels die eindigden op een gelijkspel. Aalsmeer had aan de 24-24 puntendeling genoeg om zich voor de final Four te kwalificeren. Voor Tongeren volstond het 26-26 gelijkspel voor een plaats in de Belgische play-offs. Initia Hasselt daarentegen moet in maximaal vijf barrageduels tegen Sasja het behoud in de BeNeleague zien veilig te stellen.

Bocholt eindigt de reguliere BeNeleague-competitie op de eerste plaats. De Limburgers versloegen op de laatste speeldag eerste achtervolger Wezet met 33-31 en eindigden zo vier punten boven Wezet. Sporting NeLo liet geen spaander heel van rode lantaarndrager Quintus (37-23) en rondt af op de zevende plaats.

Op de final four, die op 30 en 31 maart in Antwerpen wordt afgewerkt, neemt Bocholt het in de halve finale op tegen Aalsmeer, Wezet krijgt Lions tegenover zich. Bocholt gaat voor een vierde titel. Het kan de BeNeleague een derde keer op rij winnen.

.

bron: Belga