Hand-leiding

Hand-leiding

Toon me je handen en ik zeg wie je bent… Als je weet dat (on)verzorgde handen en nagels bijdragen tot een eerste indruk, is het geen luxe om volop aandacht aan hen te schenken. Ontdek de tips voor manicuremaagden én echte nailfreaks.

Voor beginners

Handverzorging is iets waaraan jij absoluut geen tijd besteedt en zelfs als je het zou willen, dan wist je nog niet wat je ervoor in huis moet halen. Bovendien zijn felle kleurtjes op je nagels helemaal je ding niet! Met deze makkelijke hulpmiddeltjes zien je handen er in een mum van tijd toch verzorgd én naturel uit.

  1. Investeer in een goede handcrème die niet vet aanvoelt. Vaak is het vette filmpje dat een crème op de huid achterlaat dé reden waarom veel mensen niet van een verzorgende crème houden.
  2. Koop je een goede nagelvijl en een bokkenpootje, om respectievelijk je nagels in een mooie vorm te vijlen en je nagelriemen naar achteren te duwen. Zo zien je nagels er mooi verzorgd uit en verklein je de kans op losse velletjes aan de nagelrand. Zorg er bij het vijlen voor dat je telkens van de buitenkant naar het midden van je nagel vijlt.
  3. Lak je nagels met een kleurloze, verzorgende lak. Zo zien ze er meteeen verfijnd uit en worden ze niet broos. Een heel subtiele, bijna huidkleurige tint oogt ook mooi, zonder al te veel aandacht te trekken. Deze tint verdoezelt eventuele witte vlekjes, zodat je mooie egale nagels krijgt.

Voor gevorderden

Je maakt graag tijd vrij om je handen en nagels te verwennen en je houdt van experimenten met lakjes en zelfs nailart. Met deze verwenproducten breng je je manicure naar een nog hoger niveau.

  1. Handcrème smeer je al jaren, maar gun je de huid van je handen soms ook een verfrissende scrub en een verzorgend anti-ageing masker? Verwijder op deze manier dode huidcellen en ga zonnevlekjes tegen. En wist je dat er ook crème voor nagels verkrijgbaaar is die ervoor zorgt dat ze sneller groeien en stevig blijven?
  2. Vergeet bij het lakken niet telkens een nagellak-sandwich op te bouwen: bescherm je nagels met een basecoat- waardoor je nagellak langer blijft zitten- en geef ze daarna kleur met twee tot drie dunne laagjes lak. Werk tenslotte af met een topcoat om zo lang mogelijk van een egale kleur te genieten en eventueel extra glans toe te voegen.
  3. Hou je nagelriemen soepel door ze regelmatig te masseren met een verzorgende olie, zo gaan ze minder snel scheuren en duw je ze makkelijker naar achteren met een bokkenpootje.