Hamilton kan vierde wereldtitel ruiken

Hamilton kan vierde wereldtitel ruiken

Het Formule 1-circus strijkt dit weekend neer in Texas, waar in Austin de Grote Prijs van de Verenigde Staten gereden wordt. Daarna volgen nog drie races, en toch kunnen de prijzen zondag al verdeeld zijn. Dankzij vier overwinningen in de laatste vijf wedstrijden heeft Lewis Hamilton een riante voorsprong uitgebouwd op Sebastian Vettel, zowat de enige die hem nog kan bedreigen.

59 punten

In de WK-stand heeft de Brit 59 punten voorsprong op de Duitse Ferrari-rijder. Hamilton moet dus minimaal zestien punten halen om kans te maken, wat betekent dat de Mercedes-rijder eerste of tweede moet worden. Als hij wint, moet Vettel zesde of lager finishen.

Bij een tweede plaats moet Hamilton voor zijn ploegmaat Valtteri Bottas finishen én hopen dat Vettel de top acht niet haalt. In dat geval zou hij zijn vierde wereldtitel veroveren en zo de Duitser evenaren. Het record van Michael Schumacher, die zeven keer wereldkampioen werd, komt dan ook stilaan in zicht.

Constructeurs

Voor Mercedes zou het in zo'n scenario bovendien de vierde opeenvolgende titel bij de constructeurs zijn. Ferrari kan dat feestje alleen verknallen door 17 punten meer te scoren dan de twee Zilverpijlen. Vettel en zijn ploegmaat Kimi Räikkönen weten dus wat ze te doen staat.