Hamburgerfanaat herdoopt zich tot 'Bacon Double Cheeseburger'

Hamburgerfanaat herdoopt zich tot 'Bacon Double Cheeseburger'

Het kan niet anders dan dat er ook heel wat bizarre namen de kop opsteken. Zo besloot Simon Smith, een 33-jarige hamburgerfanaat, om zich te herdopen tot 'Bacon Double Cheeseburger', naar zijn favoriete bestelling bij Burger King.

"Een naam is het minst belangrijke deel van je persoonlijkheid. Je krijgt hem normaal gezien van iemand anders. 'Bacon Double Cheeseburger was de eerste naam waar ik op kwam", getuigt meneer Double Cheeseburger aan The Mirror. Zijn verloofde Isabella heeft wel besloten om haar meisjesnaam te behouden en niet door het leven te gaan als mevrouw Double Cheeseburger.

Een andere opmerkelijke trend is de naam van de favoriete voetballer over te nemen. Zo telt het Verenigd Koninkrijk tegenwoordig opmerkelijk veel mannen die 'Wayne Rooney', 'Christiano Ronaldo' of 'Lionel Messi' heten. Een vader en zoon gingen nog een stap verder en gaan vanaf nu door het leven als 'Queens Park Rangers.'

Een naamsverandering via eenzijdige akte is legaal in het Verenigd Koninkrijk, zolang er geen bedoeling is om te frauderen of te bedriegen. De procedure kost 35 pond (45 euro) voor een volwassene en neemt gemiddeld vier dagen in beslag.

Niet elke naamswijziging is een grap. Mensen die transgender zijn kiezen vaak voor een naam die beter aansluit bij hun identiteit, terwijl sommige inwijkelingen hun naam laten verengelsen. In extreme gevallen veranderen sommige vrouwen hun naam en de naam van hun kinderen om te ontsnappen aan een gewelddadige partner.