Hallucinant: skiër op heterdaad betrapt op doping

Hallucinant: skiër op heterdaad betrapt op doping

De beelden van de inval tarten alle verbeelding. De agenten stootten in een hotel op een Max Hauke, een Oostenrijkse langlaufer, terwijl die een bloedtranfusie ondergaat. In de video is duidelijk te zien hoe de arm van de man aangesloten is aan het apparaat dat hem extra bloed toedient. De atleet weet dat vluchten geen zin heeft en buigt beschaamd zijn hoofd.

Twee maanden lang onderzoek

De inval maakte deel uit van een gecoördineerde actie tussen Duitse en Oostenrijkse autoriteiten. Daarbij werden in beide landen zeventien raids gehouden en werd er een internationaal dopingnetwerk opgerold, aldus de Oostenrijkse federale politie. De invallen kwamen er na een onderzoek van twee maanden, dat de boeken ingaat als Operation Bloodletting. Het onderzoek spitste zich toe op sportarts Mark S., die werkte vanuit het Duitse Erfurt. "Deze criminele organisatie voerde al jaren bloeddoping uit bij topatleten met als oogpunt hun prestaties te verbeteren", is de conclusie van het onderzoek.

De betrokken sportarts en een handlanger werden gearresteerd in Erfurt, de overige arrestaties vonden in Seefeld plaats. Drie van de vijf skiërs die daar zijn opgepakt zijn vrijgelaten nadat ze bloeddoping hadden toegegeven.

Avusturyal? kros kayakç?s? Max Hauke, kan dopingi yaparken Avusturya polisine yakaland?. Hauke doping operasyonu kapsam?nda tutukland?. ??te o anlar... pic.twitter.com/ULtI2m2tzh

— Sabah Spor (@sabahspor1) 1 maart 2019

Meest gelezen
 1. behathumb

  TikTokster lovend over goedkope beha van Primark: «Alsof ik een borstvergroting heb gehad» (video)

 2. evathumb

  Eva Daeleman deelt eerlijke foto: «Niet te strak of te bloot»

 3. esmeethumb

  Zangeres getuigt over nare ervaring met Marco Borsato: «Ik was de enige die het raar vond»

 4. DIW2

  Na ‘The Voice’ ook grensoverschrijdend gedrag bij ‘The Masked Singer’? «Hij sloeg op mijn achterwerk» (video)

 5. wolkenthumb

  Vrouw maakt foto van ‘wolken’, maar niets is wat het lijkt: «Ik ben zo dom!»