Hallucinant: skiër op heterdaad betrapt op doping

Hallucinant: skiër op heterdaad betrapt op doping

De beelden van de inval tarten alle verbeelding. De agenten stootten in een hotel op een Max Hauke, een Oostenrijkse langlaufer, terwijl die een bloedtranfusie ondergaat. In de video is duidelijk te zien hoe de arm van de man aangesloten is aan het apparaat dat hem extra bloed toedient. De atleet weet dat vluchten geen zin heeft en buigt beschaamd zijn hoofd.

Twee maanden lang onderzoek

De inval maakte deel uit van een gecoördineerde actie tussen Duitse en Oostenrijkse autoriteiten. Daarbij werden in beide landen zeventien raids gehouden en werd er een internationaal dopingnetwerk opgerold, aldus de Oostenrijkse federale politie. De invallen kwamen er na een onderzoek van twee maanden, dat de boeken ingaat als Operation Bloodletting. Het onderzoek spitste zich toe op sportarts Mark S., die werkte vanuit het Duitse Erfurt. "Deze criminele organisatie voerde al jaren bloeddoping uit bij topatleten met als oogpunt hun prestaties te verbeteren", is de conclusie van het onderzoek.

De betrokken sportarts en een handlanger werden gearresteerd in Erfurt, de overige arrestaties vonden in Seefeld plaats. Drie van de vijf skiërs die daar zijn opgepakt zijn vrijgelaten nadat ze bloeddoping hadden toegegeven.

Avusturyal? kros kayakç?s? Max Hauke, kan dopingi yaparken Avusturya polisine yakaland?. Hauke doping operasyonu kapsam?nda tutukland?. ??te o anlar... pic.twitter.com/ULtI2m2tzh

— Sabah Spor (@sabahspor1) 1 maart 2019

Meest gelezen
 1. rene-ranisch-lSMf7GJoDz4-unsplash

  Dit zijn de meest efficiënte gezichtsuitdrukkingen om te flirten

 2. BELGAIMAGE-184905175

  Omikron evolueerde achter de schermen al maanden tot supervariant: «Vraag is hoe hij zo lang verborgen kon blijven»

 3. fusion-medical-animation-rnr8D3FNUNY-unsplash

  Aantal besmettingen met omikronvariant ontploft plots in Denemarken: «Onrustwekkend»

 4. luke-stackpoole-eWqOgJ-lfiI-unsplash

  Acht bijzondere huizen waar je de hele wereld voor af wilt reizen

 5. belgaimage-185120866-full

  Opnieuw trekken duizenden mensen door Brussel in betoging tegen coronamaatregelen