Hagelslagproducent opent tijdelijk boterhammenrestaurant

Hagelslagproducent opent tijdelijk boterhammenrestaurant

Dat onze noorderburen verlekkerd zijn op hagelslag is algemeen geweten. Hun liefde voor het broodbeleg gaat nu zo ver dat ze er een speciaal boterhammenrestaurant voor openen in Amsterdam. Hagelslagproducent Koninklijke De Ruijter toverde restaurant De Struisvogel in de Amsterdamse Negen Straatjes-buurt om tot een heus eethuis gewijd aan het zoete belegsel.

Naar hun zeggen zette De Ruijter het boterhammenrestaurant op poten naar aanleiding van een onderzoek, waaruit bleek dat Nederlanders veel brood eten maar dat ze slechts afwisselen tussen twee soorten beleg. In het restaurant kunnen eters nu hun fantasie de vrije loop laten gaan om hun boterham zo creatief mogelijk te beleggen met allerlei soorten hagelslag. Creatievelingen mogen nadien hun kunstwerkje gratis achter de kiezen steken, als ze het delen op Twitter of Instagram onder de hashtag #broodjebijzonder.

Het boterhammenrestaurant is geopend voor ontbijt en lunch. Wie er nog een zoet broodje wil creëren moet snel zijn, aangezien na donderdag De Struisvogel het eethuis opnieuw overneemt.