Hackers verbergen zich achter Jane Austen

Hackers verbergen zich achter Jane Austen

Websites die je computer besmetten met virussen of andere malware zien er meestal ook onguur uit. Passages uit de klassieke roman 'Sense & Sensibility' ogen op het eerste zicht veilig, maar Cisco Security waarschuwt nu voor de novelle.

Volgens een rapport dat het bedrijf dinsdag online plaatste, gebruiken hackers tegenwoordig passages uit 'Sense and Sensibility' om kwaadaardige codes te verbergen. Wanneer antivirussoftware een website 'leest' en zinsneden uit klassieke literatuur aantreft, is de kans groter dat de software denkt dat de site authentiek is en de malware door de mazen van het net glipt. Het verslag haalt aan dat ook hedendaagse teksten, zoals blogposts of artikels, de kwaadaardige software effectief kunnen verhullen.

Toch is er volgens Cisco geen reden tot paniek als je verwijzingen naar het werk van Jane Austen aantreft. De keuze voor 'Sense and Sensibility' en de hacker die zich erachter verbergt, blijven echter een mysterie geeft Jason Brvenik, een ingenieur van Cisco, toe. "De keuze lijkt toevallig, maar hetzelfde boek keert wel steeds terug", zei hij aan AFP. Volgens de onderzoekers die het verslag hebben opgesteld, onderstreept dit dat hackers steeds innovatieve manieren vinden om beveiligingen te omzeilen.