Hackers publiceren gegevens van overspelwebsite Ashley Madison

Hackers publiceren gegevens van overspelwebsite Ashley Madison

Midden juli maakten de aanvallers al bekend dat ze gevoelige info hadden gestolen van de overspelwebsite Ashley Madison. Omdat het bedrijf achter de site, Avid Life Media, de site niet uit de lucht wou halen, hebben de hackers hun buit online gezwierd. Avid Life Media onderzoekt nu of de gegevens echt zijn. Dat schrijft het technologieblad Wired op haar website.

Foto Ashley Madison

Het gaat om in totaal 9,7 GB gegevens, die op het zogenoemde Darknet gepost zijn. De gegevens zouden namen, adressen en telefoonnummers bevatten, maar ook eenvoudig te kraken versleutelde paswoorden. Die gegevens komen van goed 32 miljoen gebruikers.

In een persbericht laat het bedrijf weten dat de situatie verder onderzocht wordt en dat men bezig is de authenticiteit van de gegevens na te gaan en illegaal gepubliceerde info te verwijderen.

Volgens IT-veiligheidsexpert Graham Cluley kunnen uit de data slechts beperkte conclusies getrokken worden over de gebruikers van de site, omdat Ashley Madison de gebruikers niet vroeg om te antwoorden op een bevestigingsmail. Daardoor kunnen in de data ook mailadressen opduiken van mensen die zich nooit geregistreerd hebben. Toch blijft de hack behoorlijk gênant voor heel wat klanten van de site, die logischerwijs liever anoniem willen blijven.