Haai photobombt onwetende tiener

Haai photobombt onwetende tiener

Chris Hasson, de vader van Eden, was zijn zoon aan het fotograferen tijdens een surfsessie. Hij heeft het merkwaardige verhaal en de foto's gedeeld via Facebook.

"Net wanneer hij vertrek zie ik iets in mijn ooghoek. Ik blijf fotograferen en wanneer hij klaar is zoom ik in op de tweede foto. Daar zie ik hoe net boven het hoofd van een drie meter lange menshaai heeft gesurft. Check zijn mond. Het is net alsof de haai zich even heeft omgedraaid om dat smakelijke gele wetsuit te bekijken", deelt Hasson op Facebook.

https://www.facebook.com/ChrisHassonRealEstateFriend/posts/1566574803356639

Toen Eden terug aan land kwam, toonde zijn vader de foto's. Dat leek de jongen niet tegen te houden, want volgens Sydney Morning Herald stond hij de volgende dag alweer op een surfbord.

"Ik heb mijn kinderen altijd geleerd om de oceaan en de haaien te respecteren, in plaats van ze te vrezen", aldus de vader bij de Australische krant. Chris is zelf ook een ervaren surfer, die het gewend is het water te delen met de roofdieren. "Als we er eentje zien, peddelen we terug en zoeken we een ander strand of wachten we een dag", besluit Hasson.

Een haaienexpert bevestigt bovendien dat de haai waarschijnlijk ook geschrokken was. "Rollen terwijl ze aanvallen neemt hun doelwit uit hun gezichtsveld. Ik interpreteer deze daad dus niet als vijandig of agressief", verduidelijkt zee-ecoloog Danny Bucher. "In tegenstelling, het is goed mogelijk dat de haai geschrokken was door het naderende surfbord en draaide om snel van richting te veranderen."