Gwyneth Paltrow wil ons gezonder maken met stickers

Gwyneth Paltrow wil ons gezonder maken met stickers

Paltrow is naast haar acteercarrière al langer een bedrijf met schoonheids- en gezondheidsproducten aan het opbouwen. Goop prijst vooral spullen aan die de energie en weerstand van het lichaam zouden verbeteren, al ontbreekt het vaak aan een wetenschappelijke verklaring van de werking van de product. De nieuwe must have van de actrice: genezende stickers.

Verstoorde energiebalans

Volgens de website brengen de Body Vibes de energiefrequentie in het lichaam opnieuw in evenwicht. Heel duidelijk is die uitleg niet en de rest van de omschrijving van het product maakt ook niet veel duidelijk.

"Onze lichamen hebben een ideale energiefrequentie, maar stress en angst kunnen de interne balans verstoren, waardoor we energie verliezen en ons immuunsysteem verzwakt", staat er te lezen. "De Body Vibes zijn voorgeprogrammeerd op de ideale frequentie en gaan fysieke spanning en angst tegen."

Materiaal van NASA

De website beweerde ook eerst dat de stickers uit 'NASA-ruimtepak-materiaal' bestonden. Maar na een telefoontje met de ruimtevaartorganisatie ontdekte een journalist van Forbes dat daar niets van waar was. Ondertussen is die informatie al van de website verdwenen.

De stickers zijn niet het enige bedenkelijke product dat de actrice verkoopt. Ze kan je ook een fles vissenolie krijgen voor 90 dollar. Die zou ongelooflijk veel multivitamines bevatten, die op hun beurt je afweersysteem moeten versterken.