Guardiola: "Kompany klaar om te starten tegen Swansea"

Guardiola: "Kompany klaar om te starten tegen Swansea"

Manchester City-coach Pep Guardiola heeft op een persconferentie, daags voor de League Cup-ontmoeting met Swansea City, laten weten dat het mogelijk is dat Vincent Kompany zijn rentree maakt. "Vincent Kompany kan starten tegen Swansea", opende Guardiola. "Ik heb tegen Vincent gezegd dat hij niet te veel aan het team, de tactiek en wat er allemaal leeft in de groep moet denken. Hij moet zich enkel focussen op zijn lichaam en fit zijn. Ik ken zijn kwaliteiten. Ik weet hoe goed hij was wanneer hij fit was en daar ben ik naar op zoek. Hij zal wel de strijd moeten aangaan met de andere centrale verdedigers."

Vincent Kompany blesseerde zich begin mei aan zijn lies, een blessure die hem het EK kostte. De verdediger werkte sindsdien naarstig aan zijn comeback en die komt nu steeds dichterbij. Afgelopen weekend zat Kompany tegen Bournemouth voor het eerst op de bank.

Guardiola eiste eveneens dat Dimitri Seluk (de manager van Yaya Touré, red) zijn excuses zou aanbieden voor zijn eerdere uitspraken. Seluk liet eerder optekenen dat indien City de Champions League niet won, Guardiola het lef moest hebben om te zeggen dat hij fout zat om een speler als Touré te 'kleineren'. Touré komt onder Guardiola niet meer in actie bij de Citizens.

"De dag dat zijn makelaar die uitlatingen deed, was het afgelopen voor Yaya", reageerde Guardiola. "Alleen wanneer Seluk zijn vriendjes van de media belt - hij heeft immers niet het lef om mij te bellen - om zijn excuses aan te bieden aan Manchester City, de ploeggenoten van Yaya en aan mij, zal Yaya weer spelen bij Manchester City."

Seluk vertelde bij Sky Sports al er niet aan te denken zijn excuses aan te bieden. "Guardiola heeft een paar wedstrijden gewonnen en denkt meteen dat hij de koning is. Ik woon in Europa dus ik kan zeggen wat ik wil. Guardiola kan mij niet tegenhouden. Ik zal mijn excuses aanbieden aan Guardiola wanneer hij zijn excuses aanbiedt aan Manuel Pellegrini voor wat hij hem heeft aangedaan." Seluk doelt hiermee op het feit dat de Catalaan al onderhandelde met Manchester City op het moment dat de vorige coach, de Chileen Manuel Pellegrini, er nog aan de slag was.

bron: Belga