GTA V krijgt een first-person modus

GTA V krijgt een first-person modus

De nieuwe versie van Grand Theft Auto V (GTA V) zal nu voorzien zijn van een first-person modus. Dat kondigde Rockstar Games gisteren aan.

Het betekent dat je de mogelijkheid hebt om de actie en de gebeurtenissen in het spel te bekijken alsof je zelf het personage in de spelwereld bent. Je zult je dus echt dicht bij de geweldadige schietpartijen op de fictieve straten van Los Santos bevinden.

De toevoeging van het first-person perspectief zal enkel beschikbaar zijn op de PlayStation 4 en Xbox One op 18 november. Op 27 januari wordt de PC-versie uitgebracht.

"Ik denk niet dat we de modus al eerder konden toevoegen," legt Rob Nelson, GTA animation director, uit aan IGN. "We waren te druk bezig met ons normale third-person perspectief en de missies."

De verandering brengt GTA meer in lijn met Call of Duty: Advanced Warfare, de belangrijkste concurrent dit seizoen dat wel een first-person gameplay heft.

De nieuwe versie van GTA V zal nog steeds de third-person gameplay aanbieden, waarbij je over de schouder van het personage dat je bestuurt mee kijkt, alleen heb je nu dus de keuze. Er zijn ook extra grafische verbeteringen en aanpassingen aan de gameplay.