Grootste schilderij ooit brengt 52 miljoen euro op voor goed doel

Het grootste schilderij ter wereld is verkocht voor een bedrag van 52 miljoen euro. Het bedrag gaat naar hulporganisaties die zich inzetten voor kansarme kinderen.
door
nillab.rasheeq
Leestijd 1 min.

Het kunstwerk werd op een veiling in Dubai meteen in alle delen opgekocht door een zakenman, André Abdoune. Het doel van het schilderij was om 25 miljoen op te halen: het doek heeft bijna het dubbele van dat bedrag gehaald.

The journey of humanity

Het gaat om het kunstwerk van de Britse kunstenaar, Sacha Jafri. ‘The journey of humanity', ofwel de reis van de mensheid, bestaat uit 70 losse delen, elk deel kon apart verkocht worden.

Om het doek te vullen maakte Jafri gebruik van online tekeningen van kinderen uit meer dan 140 landen. De bijdragen van de kinderen werden afgedrukt en vervolgens verwerkt in het schilderij.

Het kunstwerk werd meteen in alle delen opgekocht door zakenman, André Abdoune. "Het schilderij was heel krachtig toen ik het zag, volgens mij zou het een vergissing zijn geweest om de delen van elkaar te scheiden," vertelt Abdoune. Het bedrag gaat naar initiatieven die instaan voor kansarme kinderen.