Grootmoeder is niet welkom op het schoolbal

Een Amerikaanse jongeman wou zijn grootmoeder een ervaring schenken die ze nog nooit had meegemaakt: een prom. Maar de directie weigert de dame toe te laten. 
door
Kevin
Leestijd 1 min.

Bryce Maine uit de Amerikaanse staat Alabama staat op het punt om 18 jaar oud te worden. Net op zijn verjaardag organiseert de school een bal. De jongeman wou zijn grootmoeder Catherine, de belangrijkste vrouw uit zijn leven, meenemen als date. Maar de directie staat dat niet toe volgens lokale zender WTVM.

Maine kreeg initieel te horen dat zijn oma misschien alcohol zou meenemen en drank zou uitdelen aan andere aanwezigen. Het reglement voor het bal onderstreept dat. Aanwezigen mogen maximaal 20 jaar oud zijn, terwijl de minimumleeftijd om te drinken op 21 ligt in de staat Alabama.

De nicht van Bryce was woest en uitte haar frustratie op Facebook. Daar blijkt dat de directie de grootmoeder weigert, omdat ze vrezen dat andere studenten het ook zal doen voor de grap en de school op die manier belachelijk zullen maken.

Als Catherine niet mag gaan, hoeft de prom voor Bryce ook niet meer. In plaats daarvan zullen de twee zich toch opmaken en samen op restaurant gaan.