Groot-Brittanië gaat met de prijzen lopen in groep B

Groot-Brittanië gaat met de prijzen lopen in groep B

 

Met Engeland en Wales komen de nummer 1 en 2 uit groep B beiden uit Groot-Brittanië. In hun derde wedstrijd speelden de Engelsen gelijk tegen Slovakije, terwijl Bale en co Rusland fileerden.

Zoek ‘eenrichtingsverkeer' op in een woordenboek en je zal een vermelding vinden van de wedstrijd tussen Engeland en Slovakije. De Engelsen startten als een tornado, met veel infiltraties in het Slovaakse strafschopgebied en een karrenvracht aan kansen. Zowel Sturridge als Vardy stonden oog in oog met de Slovaakse doelman, maar geen van beiden kon de opgelegde kans afmaken.

De partij kende een iets evenwichtiger verloop in de tweede helft. Alli kon op het uur met zijn eerste baltoets de Engelse op voorsprong brengen, maar hij raakte de bal maar half. Slovakije speculeerde naar het einde van de match toe meer en meer op de counter en trok een witte muur op voor het eigen doel. Uiteindelijk werd er niet meer gescoord en volstond het punt voor de Engelse kwalificatie.

Ontstellend zwak Rusland

In de andere partij van groep B rekende Wales makkelijk af met Rusland. Na tien minuten stuurde Allen zijn collega Ramsey in het straatje en de Arsenal-middenvelder lobte de bal over de Russische doelman. Tien minuten later was het opnieuw prijs voor Wales. Nu was het Taylor die na een nieuwe counter alleen voor doel verscheen en in twee keer afwerkte. Ondertussen kende de doelman aan de overkant een rustige avond. Dzyuba, de Russische diepe spits, werd amper bereikt en als hij toch eens de bal kreeg, was hij hem vrijwel direct kwijt aan het sterke Welsche blok.

Na de pauze kregen de Russen wat meer tijd aan de bal, wat Wales de mogelijkheid gaf om toe te slaan op de counter. Op een van die tegenstoten stak Ramsey de bal door naar Bale (foto), die met spreken gemak zijn derde doelpunt van het tornooi maakte. De overwinnig verzekerde Wales voor de eerste keer in hun geschiedenis van een ticket voor de achtste finales.

 

 

Foto AFP / P. Guyot