Groenten op undercover missie: zo serveer je stiekem vitamientjes

Groenten op undercover missie: zo serveer je stiekem vitamientjes

De makkelijkste manier om meer groenten te eten, is in soep of in een gemixte (spaghetti)saus. Zo zie je ze niet, maar ze blijven even gezond! Je kan ook gepureerde bloemkool aan kaassaus toevoegen. Onopvallend en zeer effectief.

Pizza en hamburger boordevol vitamientjes

Ook bij de typische gerechten die in de smaak vallen bij kinderen kunnen groenten stiekem hun plaatsje veroveren. Vervang bijvoorbeeld de zware deegwaarden van een spaghetti bolognese eens door groentenpasta, bijvoorbeeld gemaakt van courgette of komkommer. Of geef je zelfgemaakte pizza een gezonde touch door bloemkool of andere groenten in de saus of het deeg te verwerken. Ook voor vleesliefhebbers die gruwelen van groenten is er een makkelijke manier om meer plantaardig te eten. Door het gehakt voor gehaktbrood, gehaktballetjes of hamburgers draai je simpelweg wat groene vrienden. De smaak te pakken? Ga dan voor een 100% groenteburger.

Dessert met groentjes

Foto Unsplash

Wist je dat je ook desserten in een groentebad kan onderdompelen? Onder andere rode biet, spinazie of courgette passen perfect bij een lekkere pannenkoek. Een smoothie met fruit is gezond, maar bevat toch meer suiker dan je zou denken. Als je gezondere, minder suikerrijke smoothies wil, voeg dan enkele groenten toe. Heel origineel en overheerlijk! Verkies je toch een smoothie in een snoepkleurtje? Dan kan je altijd babyspinazie mixen in een fruitdrankje met blauwe bessen of frambozen. De kleur van de bessen maskeert immers de kleur van de babyspinazie. Ten slotte voelen groenten zich ook thuis in koekjesdeeg of in een chocoladetaart. Rode biet en chocolade vormen een gouden combinatie!