Groen trekt stekker uit Samen

Groen trekt stekker uit Samen

De partij van lijsttrekker Wouter Van Besien zat op een geheime locatie in Antwerpen samen na de ophef rond Tom Meeuws, de socialistische kopman die onder vuur lag na onthullingen over mogelijke financiële malversaties tijdens zijn periode bij De Lijn Antwerpen.

"We betreuren dat de Antwerpse sp.a niet de partner is gebleken waarop we hadden gehoopt. Wij willen voluit aan progressieve politiek kunnen doen en ons focussen op de problemen en uitdagingen van de Antwerpenaren, niet op de problemen van personen en partijen", aldus de groenen.

Jinnih Beels, de voormalige politiecommissaris die als onafhankelijke de tweede plaats kreeg op de lijst Samen, heeft nog geen beslissing genomen over haar toekomst.

Meeuws heeft intussen aangekondigd dat hij klacht indient tegen De Lijn wegens het lekken van informatie naar de pers. Roger Kesteloot, directeur-generaal van De Lijn, is eveneens misnoegd. Hij haalt in een brief uit naar zijn raad van bestuur vanwege het perslek. Volgens Kesteloot waren slechts enkele mensen op de hoogte van de gevoelige informatie. Sp.a wijst naar Marc Descheemaecker, voorzitter van de raad van bestuur en van N-VA-signatuur. Die ontkent dat hij iets met het lek te maken heeft.