Grijs en fris met soms lichte regen

Grijs en fris met soms lichte regen

Het weer blijft deze namiddag grijs met soms nog wat lichte regen, vooral in het oosten van het land. De maxima schommelen tussen 12 en 14 graden in de Ardennen en tussen 15 tot 17 graden elders in België, bij een matige noordwestenwind. Dat heeft het KMI vandaag gemeld. Terwijl het deze namiddag grijs en nevelig blijft, worden aan de kusten in het oosten van het land enkele opklaringen verwacht. Er waait een matige westenwind en in de Ardennen hangen lage wolken.

Vanavond en -nacht wordt het ook nevelig en bewolkt in het centrum en het oosten van het land. Ten zuiden van de Samber en de Maas is er kans op mist en in het oosten is er kans op motregen. De minima liggen tussen 8 en 12 graden bij een zwakke tot matige noordwestenwind.

Morgen begint grijs met geleidelijk aan opklaringen in het westen van het land die zich uitbreiden naar het centrum. Aan de Duitse grens blijft het bewolkt en licht regenachtig. De temperaturen blijven matig met maxima tussen 12 en 18 graden en in de nacht van morgen op woensdag minima tussen 5 en 10 graden.

Woensdag zijn er opklaringen met hoge stapelwolken. Het blijft overwegend droog met in de namiddag kans op een plaatselijk buitje, vooral in het centrum. Het kwik klimt tussen 14 en 19 graden, de wind is zwak tot matig en komt uit westelijke tot noordwestelijke richting.

Ook donderdag zou het overwegend droog weer worden, met wisselende bewolking en maxima tot 19 of 20 graden. Vrijdag is het meestal zwaarbewolkt met enkele buien en maxima tussen 14 en 18 graden.

In het weekend wordt het volgens het KMI wisselend zwaarbewolkt met zowel zaterdag als zondag plaatselijke buien en maxima rond 18 graden in het centrum. De wind neemt zondag toe tot matig, of aan zee vrij krachtig.

bron: Belga