Griezelen met Halloween: hoe ga jij dat doen?

door
Joris
Leestijd 2 min.

Het duurt nog even, maar op vrijdag 31 oktober is het weer de griezeligste dag van het jaar: Halloween. Met name in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Ierland wordt Halloween groots gevierd. Huizen zijn dan versierd met pompoenen en kinderen gaan verkleed langs de huizen met de kreet ‘trick or treat' om een flinke dosis snoepgoed te verzamelen. Maar wat is er in België eigenlijk te doen?

TO DO

Hoewel in België Halloween minder groots wordt gevierd, betekent dit niet dat er in eigen land op Halloween niets te doen is. Deze dag valt dit jaar in de herfstvakantie. Genoeg reden dus om een gezellig én griezelig dagje uit te gaan. In verschillende pretparken vind je angstaanjagende evenementen en attracties. Hieronder vind je een paar tips voor toffe uitjes met Halloween.

  • Griezelen in Walibi België: Van 18 oktober tot 2 november staat Walibi België in het teken van Zombies vs. Vampires. Speciaal voor dit evenement zijn er angstaanjagende attracties, waaronder griezelige spookhuizen.
  • Halloween in Plopsaland De Panne: Heb je kleine kinderen? Plopsaland De Panne staat ook in het teken van Halloween. Uiteraard niet te griezelig voor de kids. Je kunt onder andere kijken naar de spannende Piet Piraat Halloweenshow.
  • Trick or treat in Bobbejaanland: Ook in Bobbejaanland is het vanaf 18 oktober tot 2 november Halloween. Met spannende attracties, zoals ‘Mirror Mansion' en ‘Craveyard City', is het een dag lang griezelen.
  • Outfit tips

    Na een dagje griezelen in een pretpark zijn er in de avond genoeg Halloweenfeestjes voor een avond op stap met vrienden. Een killing (misschien wel letterlijk) outfit is dan natuurlijk onmisbaar. Heb je nog geen idee hoe je verkleed gaat? Lees hieronder een aantal outfits die makkelijk te creëren zijn zonder al te veel geld uit te geven.

  • Mummie: Lekker makkelijk, gewoon een paar rollen wc-papier om je heen wikkelen. Wedden dat alleen al het verkleden hilarische momenten oplevert?
  • Heks: Punthoed op, oude zwarte jurk aan, zware make-up op en een bezem mee. Deze outfit heb je binnen no-time klaar.
  • Dracula: Doe een nep gebit met scherpe hoektanden in en doe een cape om. Je dracula outfit is zo helemaal af. Tip: zet bij je mond met rode lippenstift of met nep bloed een streepje ‘bloed', dat maakt je dracula look compleet.
  • Duiveltje: Wie wordt er nou niet bang van de duivel? Trek je rode outfit aan, zet je hoorntjes op en vergeet je duivelsvork niet.
  • Zombie: Trek oude, verscheurde kleding aan en zorg met ketchup voor wat bloedvlekken op je kleding. Schmink je gezicht een beetje wit, tover wat wallen onder je ogen en toupeer je haar met een flinke dosis haarlak. Gegarandeerd een succes!
  • Het bedenken van de juiste Halloween outfit hoeft dus helemaal niet moeilijk te zijn. Een flinke dosis fake bloed en getoupeerd haar kan eigenlijk al van elke outfit een succes maken. Voor een toffe korting op je toegangstickets of outfit kun je altijd terecht op Flipit. Happy Halloween!