Grieken moeten cash betalen op luchthaven

Grieken moeten cash betalen op luchthaven

Grieken kunnen hun vliegtuigtickets enkel nog met contant geld of een niet in Griekenland uitgegeven kredietkaart betalen. Meer dan 35 luchtvaartmaatschappijen hebben de Griekse reisagentschappen laten weten dat ze hun boekingen niet meer aanvaarden. Klanten moeten rechtstreeks op de luchthaven betalen voor hun vluchten.

Ook de transportsector ondervindt hinder van de kapitaalcontrole die de Griekse centrale bank heeft doorgevoerd. De transportbedrijven kunnen hun vrachtwagens niet meer voltanken door de beperkingen. Honderden Griekse truckers in binnen- en buitenland kunnen hun brandstof niet betalen. Griekse kredietkaarten worden in het buitenland immers niet meer aanvaard.

Sinds eind vorige maand kunnen de Grieken door kapitaalbeperkingen dagelijks nog maar 60 euro afhalen. Overschrijvingen naar het buitenland zijn niet langer mogelijk. Op die manier wil de overheid het leeglopen van de banken stoppen. De Griekse banken worden momenteel rechtgehouden door steun van de Europese Centrale Bank, maar dreigen omver te vallen. Aan de bankautomaten staan lange wachtrijen (foto).