Greta Thunberg vervoegt duizenden klimaatjongeren in Berlijn

Greta Thunberg vervoegt duizenden klimaatjongeren in Berlijn

De Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg heeft zich aangesloten bij de duizenden leerlingen die vandaag in Berlijn meeliepen in een "Fridays for Future"-optocht, die eindigde aan de Brandenburger Tor. "Wij willen een toekomst. Is dat te veel gevraagd? Dit is nog maar het begin van het begin", sprak de 16-jarige activiste de menigte in het Engels toe aan de belangrijkste poort van Berlijn.

"De oudere generatie is er niet in geslaagd de grootste crisis van de mensheid te beheersen", voegde ze er aan toe. "Ze aaien jonge mensen over het hoofd, en zeggen hen dat alles goed komt. Maar we zouden moeten panikeren."

De Berlijnse politie schatte het aantal deelnemers op meer dan 10.000. Er spraken activisten uit verschillende Europese landen, die om een strijd tegen de klimaatopwarming vroegen.

Thunberg, die eerder deelnam aan een optocht in Hamburg, blijft nog tot zondag in Berlijn. Morgen wordt haar een Golden Camera-award uitgereikt op de Tempelhof-luchthaven voor haar activisme. Zondagavond is ze, samen met verschillende prominente politici te gast in de talkshow "Anne Will", een van de belangrijkste actualiteitenprogramma's van Duitsland.

bron: Belga