Greta Thunberg terug naar Europa met catamaran

Greta Thunberg terug naar Europa met catamaran

"Zo blij om te zeggen dat ik hopelijk de COP25 in Madrid zal halen", tweette Thunberg. "Ik kreeg een lift aangeboden vanuit Virginia, VS, op de zeilcatamaran 'La Vagabonde'."

YouTubers

Ze zal de Atlantische Oceaan oversteken met de Australische YouTubers Riley Whitelum en Elayna Carausu en de Engelse schipper Nikki Henderson. Ze documenteren hun reis rond de wereld om de aandacht te vestigen op het belang van de oceaan.

So happy to say I'll hopefully make it to COP25 in Madrid.

I've been offered a ride from Virginia on the 48ft catamaran La Vagabonde. Australians @Sailing_LaVaga ,Elayna Carausu & @_NikkiHenderson from England will take me across the Atlantic.

We sail for Europe tomorrow morning! pic.twitter.com/qJcgREe332

— Greta Thunberg (@GretaThunberg) November 12, 2019

Protesten

De internationale klimaatconferentie zou normaal in Chili doorgaan maar door de protesten in dat land wordt ze nu gehouden in Madrid vanaf 2 december. "De COP25 is erg belangrijk, en ik zal mijn best doen om er op tijd te geraken. Maar het maakt natuurlijk niet echt uit of ik er op tijd geraak of niet", zei Thunberg. "Er zijn talloze andere activisten die er zullen spreken en dezelfde boodschap zullen brengen als ik zou doen."

De tiener zei ook blij te zijn om weer tijd op de oceaan te kunnen doorbrengen. In augustus zeilde ze vanuit Europa naar de Verenigde Staten om de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties bij te wonen. Met die 15-daagse reis wilde ze aandacht vragen voor de klimaatcrisis.

Meest gelezen
 1. gorillathumb

  Dierentuinbezoekers gechoqueerd wanneer gorilla’s plots wel héél intiem moment beleven (video)

 2. lauratempthumb

  ‘Temptation’-verleidster Laura deelt gewaagde foto: «Wow, knapperd!»

 3. grafzerkthumb

  Vrouw plaatst ‘ongepaste’ boodschap op grafzerk van haar overspelige man: «Dat is wie hij was»

 4. nathan-dumlao-71u2fOofI-U-unsplash

  Geen twijfel meer mogelijk: koffie is goed voor je gezondheid

 5. gastonthumb

  Vrouw betast Disneyland-personage, maar die kan daar écht niet mee lachen (video)