Greipel verontschuldigt zich voor suggestieve tweet over Démare

Greipel verontschuldigt zich voor suggestieve tweet over Démare

André Greipel heeft zich vandaag verontschuldigd voor de tweet waarin hij zich vragen stelt bij de klimprestatie van collega Arnaud Démare op de Col du Portet. De Duitse sprinter van Lotto Soudal "feliciteerde" zijn Franse collega woensdag na afloop van de zeventiende Touretappe omdat die op de loodzware klim van 17 km maar negen minuten had verloren ten opzichte van winnaar Quintana. Greipel, die zich baseerde op de GPS-tracking in de Tour, liet daarmee uitschijnen dat Démare zou hebben valsgespeeld en hij voegde er bovendien de hashtag #notthefirsttime aan toe. Daarmee verwees hij naar Milaan-Sanremo van 2016, toen Démare won maar onderweg hulp zou hebben gekregen van de ploegwagen om na een val terug te keren in het peloton.

De reactie van Démare liet gisteren niet op zich wachten. "Fijn om te weten dat jij me niet zoveel respecteert als ik jou", zei de Franse sprinter. "Ik dacht dat je slimmer was. Er zijn juryleden overal. Ik stuur je mijn documenten door. Aangezien jij de expert ben, ben ik benieuwd wat je daar van zal denken."

Vanmorgen zegt Greipel dat hij spijt heeft van zijn tweet en dat hij een les heeft geleerd. "Ik wil mij verontschuldigen bij Arnaud Démare en Groupama-FDJ. Ik had niet het recht een tweet te schrijven op basis van GPS-tijden. Die kunnen soms fout zijn, en bovendien baseerde ik mij op de verkeerde tijd die hij verloor op de laatste klim. Het spijt me. Ik heb mijn les geleerd: tweet niet over iets waar je geen deel van uitmaakt."

bron: Belga